OP:  FC Olešnice – FK Vysočany / Šošůvka   2 : 1  (0 : 0)

24. kolo okresního přeboru:

Sestava: Piňos Lukáš – Kadlec Matěj, Srostlík Michal, Bezděk Luboš, Hanák Štěpán – Šíbl Vladimír, Hloch Marek, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie (66. Němec Libor) – Šebela Martin (74. Gryc Karel), Kosek Tadeáš

Branky: Petrželka Jakub a Štarha Filip – Kosek Tadeáš

            V neděli se v Olešnici potkaly dva týmy z horní poloviny tabulky. Konkrétně se střetl pátý tým tabulky s druhým mužstvem soutěže. Ovšem na kvalitě hry to poznat vůbec nebylo. Hrál se fotbal podprůměrné úrovně, kdy domácí v závěru ukázali přece jen větší touhu po vítězství a nakonec překlopili skóre zápasu na svou stranu.

            Utkání sice mělo svižný úvod, když už ve 2. minutě vysunul Jamrich na levou stranu Koska, ten centroval před bránu Olešnice a míč skončil na břevnu. Hned z protiútoku o sobě dali vědět i domácí, když jejich útočník obešel Kadlece, ale jeho střela z úhlu (z levé strany) cíl nenašla. Ovšem to bylo na dlouho vše zajímavé, co šlo na hřišti vidět. Hrálo se ve volném tempu bez větších šancí. Ve 12. minutě se dostal ke střele z 12-ti metrů domácí hráč, ale střílel nad. V 19. minutě vysunul Jamrich po levé straně Svobodu, ten poslal před bránu střílený centr, který domácí gólman srazil na roh. Po něm se prosadil hlavou Hloch, ale minul bránu. Ve 22. minutě nahrál Hloch na pravou stranu Šíblovi, ten se prohnal kolem obránce a jeho střelu z ostrého úhlu brankář chytil. Ve 30. minutě zahrozila Olešnice. Centr z pravé strany prošel na jejího nehlídaného hráče, ovšem ten byl nenadálou možností zaskočen tak, že pořádně nedokázal zakončit. Hned za minutu se dostal domácí hráč ke střele z hranice „šestnáctky“ a těsně minul pravou tyč. Ve 37. minutě zachytil soupeř naši rozehrávku, jeho hráč střílel z 20-ti metrů, ale i tentokrát jeho pokus těsně minul pravou tyč. I dál se hrálo bez většího vzruchu a diváci se do přestávky větší šance nedočkali.

            Ovšem skóre se měnilo chvíli po pauze. Ve 48. minutě vysunul Jamrich dlouhým nákopem Koska. Tadeáš unikl obránci, obešel i brankáře a z úhlu pohodlně uklidil míč do brány – 0:1. Jenže ani tento gól nás nevyburcoval k větší aktivitě. Domácí měli, stejně jako v prvním poločase, častěji míč na kopačkách, ale dlouho nedokázali na naši defenzívu nic vymyslet. V 59. minutě vystihl Šíbl rozehrávku Olešnice, postupoval s míčem až k hranici pokutového území, jenže jakoby charakterizoval náš výkon, nepřesnou přihrávkou na Koska nadějnou situaci zmařil. V 70. minutě byl faulován Kosek 20 metrů od brány, k trestnému kopu se postavil Bezděk, ale s jeho nedůraznou střelou přes zeď si brankář bez problémů poradil. V 73. minutě centroval zprava domácí hráč a Kadlec poslal „z malého vápna“ na poslední chvíli míč do bezpečí. Pěkná akce se nám povedla v 75. minutě, kdy po ose Hloch – Šebela – Kosek zakončoval Tadeáš z úhlu, ale brankář se překvapit nenechal a míč nadvakrát chytil. Jenže naše mdlá hra pokračovala a tak se závěr hrál v režii Olešnice. V 77. minutě si na centr z pravé strany naběhl její hráč a hlavou těsně minul levou tyč. V 80. minutě unikl domácí hráč po levé straně a pálil nad bránu. Bohužel ani tato možnost nebyla pro náš celek varováním a v 81. minutě se soupeř dočkal vyrovnání. Přihrávku mezi dva naše hráče převzal Petrželka, dostal se na pravé straně až před Piňose, obešel ho a do prázdné brány zasunul míč – 1:1. Naše hra se ani po vyrovnávací brance nezlepšila a nakonec odjíždíme z Olešnice bez bodu. Protože v 88. minutě prošla přihrávka domácích před naši bránu, tam si míč našel Štarha, dostal dostatek času na zakončení a na prudkou střelu z 12-metrů, mířící pod břevno, neměl Piňos nárok dosáhnout – 2:1. A tak po dalším nevýrazném výkonu na hřištích soupeřů jsme utrpěli čtvrtou porážku v sezóně.

                Příště: V neděli 26. května 2024 přivítáme na hřišti v Šošůvce nováčka soutěže z Lipůvky. Ta se po nevýrazném podzimu výsledkově zvedla, takže určitě nejde o snadného soupeře. Utkání začíná v 17 hodin a opět zveme všechny příznivce.

Mládež Vysočany – Šošůvka/Sloup:

RDR Akademie B – dorost  13 : 0   (6 : 0)  

RDR Akademie RJX – st.přípravka A  3 : 8  (3 : 3)   Pernica Jan 5, Rak Mikuláš 2 a Šváb Jakub

RDR Akademie RJY – st.přípravka B  8 : 4  (4 : 2)   Zouhar Kryštof 2, Mynařík Martin a Beneš Dominik

RDR Akademie RJX – st.přípravka B  18 : 0  (9 : 0)   

RDR Akademie RJY – st.přípravka A  3 : 8  (2 : 3)   Rak Mikuláš 4, Krátká Lucie 2, Pernica Jan a Vintr Josef

Napsat komentář