OP:  TJ Malá Haná Knínice – FK Vysočany / Šošůvka     1 : 6  (0 : 3)

19. kolo okresního přeboru:

Sestava: Zouhar Daniel – Škvarenina Libor, Hloch Marek, Srostlík Michal, Hanák Štěpán – Kovář Petr (34. Němec Libor), Petržel Aleš, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie (72. Zouhar Jan) – Kosek Tadeáš, Šíbl Vladimír (82. Vágner Lukáš)

Branky: Ščudla Pavel – Kosek Tadeáš 5 a Petržel Aleš

              Po zaváhání v minulém zápase proti Drnovicím se náš tým mužů představil na hřišti v Knínicích. Domácí hrají sice o záchranu, ale na jaře se jim doposud poměrně dařilo, když ve třech odehraných zápasech inkasovali vždy po jedné brance a dokázali dokonce remizovat i s vedoucím mužstvem Boskovice-Letovice B. Do naší sestavy se vrátili po jednozápasovém trestu Hloch a Kosek a na naší hře to bylo znát. Hlavně druhý jmenovaný odehrál utkání s velkou chutí, zatížil konto soupeře pěti brankami a upevnil si postavení na čele žebříčku střelců.

            Střetnutí začalo ve vysokém tempu a už ve 2. minutě zahrozily Knínice, když po přihrávce zleva zakončoval z hranice „šestnáctky“ jejich hráč, ale Srostlík jeho střelu zblokoval. Hned z protiútoku se dral do šance Kosek, ale na poslední chvíli zasáhl obránce a míč mu ukopl. Ve 4. minutě jsme byli blízko otevření skóre. Po rohu Jamricha z levé strany zakončoval Hloch, míč z jeho kopačky trefil břevno, následně se odrazil do levé tyče, poté do obránce a od něho šel míč do brány, kde na poslední chvíli zasáhl brankář domácích. V 15. minutě nám zatrnulo, když Hloch dával „malou domů“ Zouharovi, ovšem značně nepřesně a byli jsme rádi, že míč skončil mimo bránu. V 17. minutě se už měnilo skóre. Jamrich přenesl hru na pravou stranu do pokutového území, k míči se dostal Kovář, přihrál před bránu Koskovi, ten se zbavil obránce a střelou z osmi metrů nedal brankáři šanci a zahájil tak svoje střelecké představení, 0-1. V 19. minutě se Tadeáš změnil v nahrávače, když vysunul Petržela, jenže jeho střelu brankář ještě vyrazil na roh. Ve 23. minutě zatočil Jamrich rohový kop z pravé strany do brány a gólman se musel hodně snažit, aby míč vytěsnil nad bránu. Ale na druhou branku jsme nečekali dlouho. Ve 26. minutě vysunul Jamrich Koska, ten se ocitl sám před brankářem a s přehledem ho obhodil – 0:2. Za další tři minuty Tadeáš zkompletoval hattrick, když Šíbl obral obránce o míč, posunul jej Koskovi a ten běžel sám na brankáře, udělal mu kličku a do prázdné brány navýšil vedení – 0:3. Za minutu měl Kosek další možnost, když po spolupráci se Šíblem zakončoval, ale brankář tentokrát jeho střelu vyrazil. Ve 39. minutě vysunul Jamrich zase Koska, ovšem i tentokrát domácí gólman střelu našeho útočníka vyrazil. To ovšem nezměnilo nic na našem povedeném poločase.

            Ve druhém dějství naši hráči kontrolovali hru, takže tempo sice opadlo, ale Knínice nedostali možnost stav zápasu zdramatizovat. V 52. minutě centroval Hanák před bránu, k míči se dostal Šíbl, ale atakován obráncem na hraně faulu poslal míč vedle brány. V 56. minutě se dostali domácí do první velké šance v utkání, když po centru zprava zakončoval z 10-ti metrů jejich hráč, ale Zouhar skvěle zachránil. A v 59. minutě dal zase o sobě vědět Kosek, když převzal na levé straně pokutového území přihrávku od Jamricha, prošel až před brankáře a z úhlu ho prostřelil – 0:4. A za pár vteřin, krátce po rozehrání ze středového kruhu vystihl Tadeáš nepřesnou rozehrávku soupeře, oklamal obránce a vedle gólmana poslal balón do sítě už popáté – 0:5. V 62. minutě se ocitl sám před brankářem Šíbl, ale strážce domácí branky ho vychytal. V 65. minutě se po rohovém kopu dostal ke střele Petržel, ale domácí gólman byl na místě a míč vyrazil. Utkání dál pokračovalo už bez většího vzruchu. Až v 78. minutě prošel domácí útočník naší obranou a zamířil nad bránu. V 80. minutě, po centru Hanáka, se dostal do zakončení Kosek, ale tentokrát mu brankář jeho pokus chytil. Přesto jsme se ještě jednoho gólu dočkali. V 81. minutě vystihl Petržel rozehrávku domácích, postupoval sám na brankářem a s přehledem zakončil – 0:6. I domácí byli nakonec odměněni za snahu. V 85. minutě si naše defenzíva vybrala jednu z mála slabších chvilek v zápase a toho využil Ščudla, aby na hranici ofsajdu překonal střelou z 10-ti metrů Zouhara a pokazil mu tak čisté konto – 1:6. To už ovšem nemohlo nic změnit na našem jednoznačném vítězství a upevnění si 2.příčky tabulky se ztrátou čtyř bodů na vedoucí Boskovice-Letovice B.

Příště: V příštím utkání nás čeká v domácím prostředí ve Vysočanech atraktivní souboj s nedalekými Jedovnicemi. Hraje se v neděli 21. dubna od 16:30 h., takže zveme všechny potencionální diváky a především příznivce našich fotbalistů.

Mládež Vysočany – Šošůvka/Sloup:

Boskovice/Letovice C – mladší žáci    9 : 3 (5 : 2)     Kuběna Matěj 2 a Hudec Daniel    

Napsat komentář