OP: FK Vysočany / Šošůvka – SK Jedovnice 4 : 1 (1 : 1)

20. kolo okresního přeboru mužů:

Sestava: Zouhar Daniel – Kadlec Matěj, Hloch Marek, Srostlík Michal, Škvarenina Libor – Němec Libor (84. Zouhar Jan), Petržel Aleš, Jamrich Jakub, Svoboda Dixie (80. Šebela Martin) – Šíbl Vladimír, Kosek Tadeáš

Branky: Srostlík Michal, Kadlec Matěj, Petržel Aleš a Němec Libor – Pernica Viktor

Naše družstvo mužů navázalo na výhru v Knínicích a proti Jedovnicím si připsalo do tabulky další tři body. Výhra se však nerodila lehce. Jedovnice zvolily defenzívní taktiku a naši hráči se těžko proti této obranné zdi prosazovali. Teprve ve druhém poločase potvrdili domácí fotbalisté svoje postavení v tabulce a vítězství překlopili na svou stranu.

Od úvodního hvizdu rozhodčího bylo patrné, že Jedovnice budou hrát ze zabezpečené obrany a snažit se ohrozit naši bránu z rychlých protiútoků. Tato jejich taktika mohla vzít za své už v 5. minutě. To Šíbl převzal průnikovou přihrávku, byl podražen těsně před pokutovým územím, přesto rozhodčí Reschovský nařídil penaltu. K té se postavil Němec, jenže jeho střelu, mířící po zemi do pravé části branky brankář vyrazil. A tak začalo naše střelecké trápení. Jedovnice zodpovědně bránili, důsledně střežili Tadeáše Koska, takže naši hráči si vytvořili minimum šancí. Pouze v 10. minutě se prosadil po rohu z levé strany hlavou Petržel, míč sice nemířil mezi tři tyče, ale skončil na kopačce Šíbla, který poslal pohotovou dorážku těsně nad břevno. Náš tým měl mírnou převahu a další možnost měl ve 20. minutě. Po trestném kopu Jamricha vrátil míč před bránu hlavou Hloch, ovšem Petržel v těžké pozici nezasáhl míč. Hned za minutu skončil náš útočný výpad podobným nezdarem. Jamrich vysunul po pravé straně Šíbla, ten se dostal do „šestnáctky“, jenže vsadil na příliš prudkou přihrávku na nabíhajícího Koska a ten na míč nedosáhl. Jedovnice vážněji zahrozily až ve 25. minutě, když se dostaly do přečíslení, ale přihrávku jejich hráče před naši bránu srazil Srostlík skluzem na roh. Ve 29. minutě se poprvé měnilo skóre. Hráč soupeře při průniku do našeho vápna upadl po kontaktu se Srostlíkem a rozhodčí nařídil druhou penaltu v utkání. K té se postavil Pernica. Zouhar sice vystihl směr jeho střely, jenže míč neudržel a byl to právě Pernica, který napodruhé už dopravil míč do sítě – 0:1. Takže naše mužstvo už potřebovalo k vítězství tuhou obranu hostů překonat dvakrát.  Tento úkol mohlo začít plnit ve 34. minutě. Po autu Jamricha zakončil Petržel, jenže jeho střela minula těsně pravou tyč. Za tři minuty jsme dostali výhodu trestného kopu, ten zahrával Hloch, bohužel jeho povedenou střelu z 25-ti metrů vytáhl brankář na roh. Ve 40. minutě centroval zprava Němec, obránce míč ještě přizvedl, takže brankář jej dokázal vyrazit pouze před bránu, kde číhal Svoboda, jenže jemu se dorážka z 10-metrů moc nepovedla a skončila nad bránou. Náš tlak se stupňoval a defenzíva Jedovnic nakonec kapitulovala ještě do přestávky. Ve 44. minutě poslal Jamrich roh z pravé strany na přední tyč, tam si naběhl Srostlík a tečoval míč hlavou tak, že ten skončil těsně u vzdálenější tyče – 1:1.

Jak dobře první poločas z našeho pohledu skončil, tak ještě lépe začala druhá půle. Už v 50. minutě jsme překlopili vedení na naši stranu. Jamrich hodil zleva aut do „šestnáctky“, hostující obránce míč odhlavičkoval pouze na hranici pokutového území, kam si naběhl Kadlec a pohotovou přízemní střelou našel skulinu mezi hradbou těl a gólman Jedovnic se po míči natahoval marně – 2:1. Soupeř se začal přece jen trochu víc tlačit na naši polovinu a mohl na to doplatit už v 53. minutě. To se konečně dostal do úniku Kosek, ale obránce, který ho stíhal, natolik ztížil našemu kanonýrovi zakončení, že Tadeáš nedokázal brankáře obstřelit. V 61. minutě se Kosek dostal do další nadějné příležitosti, kdy unikal po pravé straně, jenže si neposunul míč do běhu ideálně, dostal se hodně ze střelecké pozice a z úhlu minul bránu. I když hosté potřebovali vyrovnat, hrálo se většinu času na jejich polovině. Dokázali ohrožovat našeho brankáře pouze ze standartních situací, ale větší šanci si nevypracovali. Naopak pojistit náskok mohli hráči FK. V 70. minutě se uvolnil na levé straně Svoboda, našel přesnou přihrávkou Šíbla, jenže tomu zakončení vyšlo na levou nohu a s nedůraznou střelou z 10-metrů si brankář poradil. Ale už v 73. minutě Laďa napravil svoje selhání v koncovce. To dostal přihrávku do běhu na pravé straně, stihl míč jen tak tak doběhnout před brankovou čárou, jeho první nahrávku ještě obránce zablokoval, ovšem míč se k našemu hráči vrátil a napodruhé už Šíbl našel před bránou úplně volného Petržela, který měl už snadnou úlohu a z 12-metrů umístěnou střelou zvýšil na 3:1. Za tři minuty bylo definitivně rozhodnuto. Jamrich zahrával roh z levé strany, jeho přetažený centr vrátil prudkou hlavičkou před bránu Hloch, míč z jeho hlavy našel Libora Němce a ten měl velmi snadnou úlohu ze dvou metrů doklepnout taktéž hlavou míč do prázdné brány – 4:1. V 80. minutě byly Jedovnice blízko debaklu, když centr Jamricha z levé strany našel před bránou osamoceného Marka Hlocha, jenže ten ještě několik minut poté nechápal, jak nikým neatakovaný mohl v jasné pozici poslat míč nad bránu. Závěrečné minuty pokračovaly pod naší taktovkou. Ovšem naši hráči se spokojili s držením míče a tak větší šance se diváci už do konce střetnutí nedočkali. 

Příště: Klíčový zápas, s ohledem na šance k vítězství v soutěži, čeká naše fotbalisty v sobotu 27. 4. 2024 na hřišti ve Vysočanech. To od 16:30 h. přivítáme lídra OP, rezervu družstva Boskovice/Letovice. Věříme, že si tento důležitý duel nenecháte ujít.

                      Mládež (sdružené družstvo Sloup + Šošůvka + Vysočany):

       dorost – FSA Kras/Ochoz B  3 : 5  (3 : 2)   Sychra Kryštof  2 a Doležal Ondřej

       mladší žáci – RDR Akademie A   2 : 11 (1 : 4)   Čípek Alexandr a Kuběna Matěj

       Lipovec/Vilémovice – starší přípravka A  1 : 2 (1 : 2)  Šváb Jakub a Pernica Jan

       Vavřinec – starší přípravka B  4 : 6 (2 : 2)  Zouhar Josef 5 a Beneš Dominik

       Vavřinec – starší přípravka A  3 : 17 (1 : 9)  Rak Mikuláš 6, Pernica Jan 5, Krátká Lucie 3, Fiala Rostislav a Šváb Jakub

       Lipovec/Vilémovice – starší přípravka B  8 : 2 (3 : 2)  Zouhar Josef 2

Napsat komentář